|
| A | Bloemen honing creme De populairste
Vol
Romig
Polyflora
Zachte smaak.
Licht gelige kleur
Boterham smeerbaar
Klik op foto voor meer detail | | |
|
|
| B | Bloemen honing vloeiend Klassieke polyflora
2 mogelijkheden:
1-Lichte lentehoning
Bloemig fruitig
Doorschijnend
In knijpfles
2-Donkere zomerse honing.
Dieper van smaak.
In pot.
Het kleur- en smaakverschil ontstaat door de verschillende bloesems in die periodes
Vloeiend of creme: idem dito
| | |
|
|
| C | Nederlandse wilde bloemenhoning Verse rauwe honing
Vloeiend Doorschijnend
Pure bloemenhoning
geoogst op wilde bloemen en wilde kastanje
in de natuurgebieden van de Overijsselse
rijk gevarieerde flora.
Ook in familieverpakking
met handig emmertje van 2,5 kg netto inhoud.
Honinglepel en honingpompje via "Stuifmeel e.e"
| | |
|
|
| D | Raat honing Echte pure retro honing
Ruw. Rauw. Puur
Echte "grootmoeder" honing.
Honing in zijn meest primaire vorm.
De honingcellen zijn nog verzegeld met bijenwas.
Geschikt om zo rauw te eten of als culinaire aanvulling bij kaasschotels of als tussendoortje.
De cellenstructuur knapt pas open in de mond, echt een aparte nostalgische beleving.
Met de woorden van een klant: "moar vent toch das pas goe"
| | |
|
|
| E | Koolzaadhoning Kindjeshoning
In eindeloze goudgele velden kleurt koolzaad onze polders in april-mei.
Daar ligt de kraamkamer van deze pure "kindjeshoning". Met
een zachte zoete smaak, smeerbaar zoals choco. Een feest !
| | |
|
|
| F | Lindehoning créme Bourgonfische finesse
Fluweelzachte honing.
Licht geel en smeuig.
Zeer delicate smaak.
Al generaties de favoriet van fijnproevers.
Beschikbaar als creme en vloeiend.
De creme ook in emmertjes van 2,5 kg
Mag u absoluut niet missen
| | |
|
|
| G | Heidehoning "De koning van de honingen"
Diep intense smaak
rood-bruine kleur, dik vloeibaar.
Deze nectar werd door de bijtjes geoogst in het najaar uit de heide-vegetatie in de Franse Landes. Erica en Caluna zijn de hoofdcomponenten naast Gentiaan, Centaurie en gaspeldoorn.
Wegens zeer beperkt beschikbaar in de Benelux, is onze heidehoning geoogst in de "La douce France"
door een vertrouwde collega.
| | |
|
|
| H | Miel de Bruyére Blanche Frans chauvinisme
En terecht
"... fines et onctueux, en cuisine il va réveler les saveurs salees et sucrées"
"... il donne un gout incomparable a vos plats, grace à ses aromes de caramel, de réglisse et de cacao."
".. un eveil de sens assuré et un atout majeur pour votre santé."
Wat moet een mens daar nog aan toevoegen ?
Klik even verder voor meer info.
| | |
|
|
| I | Berghoning Ongerept
Haute-Loire nectar
Ongerept berggebied
Kruidig
Vloeibaar
Doorschijnend
Smaakbouquet:
Wilde tijm, gentiaan, berglavendel, flox, valeriaan, arnica...
Klik door op de foto voor meer detail. | | Traditionele berghoning | | | Uitgeput | | | |
|
|
| J | Zwart zaad honing Arabische specialiteit
Zuivere berghoning, gul vermengd met zwart zaad (Nigella Sativa - habba sawda) en gember.
Wordt genomen voor zijn rijke samenstelling en zijn reputatie als gezond voedingsproduct. (Vermeld in Soennah)
Een aparte smaakbeleving met de pittige zwarte zaden en de gember. Zwarte kleur, dik smeerbaar
Klik op de productfoto voor meer detail over dit opmerkelijke honing product | | |
|
|
| K | Tijmhoning Zuiderse delicatesse. Smaakt pittig in vergelijking met gewone
multiflorale bloemenhoning
Tijmhoning wordt aanbevolen bij verkoudheid en zit om die reden ook verwerkt in onze propolis siroop.
Donkere kleur, vloeibaar
Om een zuivere tijmhoning te kunnen oogsten heeft men uitgestrekte tijmvelden nodig. Die hebben we niet in de Benelux, wel in Spanje: dat is dus ook de herkomst van deze delicatesse.
| | |
|
|
| L | Bladhoning - honingdauw Het buitenbeentje
Niet uit bloemen-nectar
maar van het boomblad.
Donker Stroperig Een smaakbom
Extra voedzaam
Klik door naar de achterliggende pagina voor meer uitleg over deze honing specialiteit. | | |
|
|
| M | Acacia honing De neutrale
Vloeibaar
Neutrale smaak
Doorschijnend Goudgeel
In pot In knijpfles In voordelig emmertje.
| | |
|
| | |
| Speciale wensen? Een factuur ? Grote hoeveelheden ? Stuur een mail | |
| |
|
VOLGENDE PAGINA |
| Honingsoorten, creme- & vloeibare honing, lente- & zomerhoning
Waar komen die verschillen vandaan ?
Honing ontstaat uit bloemennectar en de samenstelling van die nectar verschilt per bloem.
Vermits elke plant jaarlijks maar enkele weken bloeit varieert ook de gezamelijke samenstelling van die opgehaalde nectar doorheen het jaar.
In de lente bloeien er andere planten dan in de zomer en de zomerse geven een iets donkerder en intensere honing.
Lente- en zomerhoning zijn dus beide multi-florale honingen: afkomstig van een ruime variatie aan nectars.
Een imker kan de bijen sturen door hen bijvoorbeeld midden een bloeiende boomgaard te plaatsen, of midden een koolzaadveld.
Zo bekom je honingsoorten die, hoofdzakelijk, uit die specifieke nectarsoort bestaan.
Voorbeeld: heidehoning, lindehoning, koolzaadhoning, tijmhoning enz ... met telkens een kenmerkende smaak en consistentie.
Echter, bijen zijn "wilde" dieren die nectar zoeken waar het hun past. Een imker heeft niet dezelfde impact en controle-mogelijkheden die een landbouwer heeft
op koeien, kippen en varkens. Eenmaal in de lucht doen de bijtjes hun eigen goesting en gaan ze ook elders "shoppen".
Er zal dus altijd een percentage andere nectars bijzitten.
Twee maal per jaar zal de imker oogsten. De honing wordt dan uit de raten geslingerd en afgevuld.
Afhankelijk van de periode en afhankelijk van welke bloemen de dametjes exact hebben bezocht wordt het dan vloeibare- of creme honing, lente- of zomerhoning,
lindehoning, heidehoning... enz.
Honing met suiker?
Wordt aan honing suiker toegevoegd ? Ja, sommige fraudeurs doen dat inderdaad. Suikerstroop is nu eenmaal goedkoper dan honing en is moeilijk dedecteerbaar.
De nodige laboanalyses zijn vrij duur en worden daarom slechts via steekproeven uitgevoerd bij import.
Benelux imkers zijn vrijwel allemaal hobbyisten vermits imkerij in onze regio niet rendabel is.
Hun voldoening zit niet in het financiele, maar in het werken met de bijen, de natuur, en in het leveren van een topproduct.
Bij lokale imkers zal u dergelijke vervalste honing dan ook niet vinden.
Hou er wel rekening mee dat
elke honing op termijn zal kristaliseren, dat is een 100% natuurlijk proces.
Verharde, gekristaliseerde honing, is dus geen teken van toegevoegde suikers.
De snelheid van dit proces verschilt per honingsoort en wordt ook beinvloed door de bewaring.
Sommige soorten kristalliseren na enkele maanden, andere pas na jaren.
Voedingswaarde van honing
Honing bevat, als natuurlijk voedingsmiddel, een zeer rijk scala aan oligo-elementen, vitaminen en mineralen.
Zijn voedingswaarde weerspiegelt zijn ontstaan in een gevarieerd drachtgebied van bomen, struiken en bloemen. Dit alles aangevuld met dierlijke elementen en geoogst met respect voor de natuur.
Meer info nodig over rauwe raat honing
over koud geslingerde honing of over gesuikerde honing ? Kijk dan even in onze infopagina's.
|
| |
| | ************ |