• SmaakEen diepe goed doorsmakende honing.
Heeft u een voorkeur voor intensere smaken, voor voedsel met karakter, dan is dit uw ding.
• KleurHij is warm rood-bruin van kleur
• TextuurVloeibaar-stroperig en blijft meestal vrij lang zo.
• Inhoud 350 gr netto.
Heidehoning is vrij moeilijk en arbeidsintensief om te produceren.
Daarnaast is heidehoning
tixotropisch, dat wil zeggen dat die moet geroerd in de cel om lopend te worden. Vergelijk het met ketchup: die moet eerst geschud voor hij vloeit.
Elke raat moet afzonderlijk, na ontzegelen, bewerkt met een kolbtoestel (een soort inox borstel) om elke individuele cel te doorprikken(roeren). Daarna pas kan geslingerd.
Het alternatief is de raten samenpersen en daarna de was eruit filteren, zoals men vroeger deed.
Zoals met alle honingvarianten is ook hier veel afhankelijk van de samenstelling aan nectarsoorten.
De oogstopbrengst is sterk wisselend volgens de weersomstandigheden,
bij langere droge periodes is de opbrengst zeer pover. ( De plant zal het weinige beschikbare vocht gebruiken voor zijn voortbestaan en niet voor nectar)
Dit alles tesamen maakt heidehoning iets duurder dan doorsnee.
VERGELIJK honingsoorten
Deze heidehoning wordt vanzelfsprekend nooit verhit en wordt u puur geleverd, zonder meer.
Bewaar de honing
op de juiste manier
Honing is een natuurproduct, de kleur kan lichtjes verschillen per seizoen
en is niet altijd 100% identiek aan de getoonde productfoto.
De smaak kan verschillen per oogst, dat maakt deel uit van zijn charme, het blijft verrassen.