Honing gezond en geneeskrachtig
Honing is een natuurprodukt dat voor 80% bestaat uit glucose, fructose en een klein aandeel andere suikers.
Net zoals andere suikerhoudende produkten moet het dus met mate geconsumeerd.
In tegenstelling tot rietsuiker of bietsuiker bevat honing echter nog allerlei vitamines, mineralen en enzymen.
De bioactieve stoffen in honing hebben bewezen positieve effecten. Honing is gezond en geneeskrachtig.
Een mens kan zijn voeding aanvullen met artificiele voedingssupplementen in pillen en tabletten
of met 100% natuurlijke producten die uit zichzelf rijk zijn aan allerlei aanvullende elementen.
Het is een persoonlijke keuze.
Honing tegen hoest en zere keel
Honing helpt bij hoest en keelpijn, het geeft een vermindering van de symptomen vergelijkbaar met deze van de klassieke farmaceutische produkten.
Honing gezond voor sporters
De glucose in honing is pure energie, de fructose wordt opgeslagen in de lever, als energiereserve.
In combinatie met koninginnegelei en stuifmeel of bijenbrood zorgt het voor een ruim gevarieerde aanvoer van energie en alle nodige vitamines en voedingsstoffen.
Dat wist onze grootmoeder al.
Honing op wonden
Bewezen is dat honing helpt bij het genezen van open wonden.
Diverse studies en de dagelijkse praktijk tonen dit aan. Gewoon wat met olie verdunde verse honing op de open wonde aanbrengen, afdekken met gaas en een pleister.
U zal merken dat dit sneller geneest. Pleister en honing dienen dagelijks ververst.
De werking berust op het hygroscopisch effect dat bacterieen "drooglegt", de lage PH en het enzym glucoseoxidase dat gluconzuur en peroxide produceert.
Farma heeft wondpleisters op honingbasis: onder andere L-Mesitran, Medihoney, Honeypatch....
Tegelijk ontgeurt honing de wonden en herstelt het wondweefsel sneller.
Stuifmeel - bijenbrood
Stuifmeel zit bomvol allerlei nuttige voedingsstoffen en is daarmee een goede aanvulling op de voeding.
Bijenbrood is gefermenteerd stuifmeel, hierbij ontstaan extra componenten.
Bijengif tegen reuma
Bijengif is 100 keer krachtiger dan cortisone.
Het wordt ingezet tegen reuma en verwerkt in diverse zalven en andere farmaceutische produkten. In Roemenie bestaan er zelfs artsen-specialisten die hun patienten laten steken op de acupunctuurpunten.
Men zegt dat het werkt, je moet er wat voor over hebben ?
Propolis als natuurlijke ontstekingsremmer
Al in de oudheid werd propolis gebruikt.
Nu weten we dat de werking voor een groot deel steunt op flavenoiden. De wetenschap heeft aangetoond dat het effectief helpt
tegen een hele reeks gezondheidsproblemen.
Samengevat werkt het vooral bij ontstekingen en ontstekings-gerelateerde problemen.
Propolis wordt als poeder of als tinctuur verwerkt in zalven, cremes, siropen.
Honing en diabetes Het glycemische effect van honing is niet sterker dan die van andere koolhydraten zoals brood of rijst. En honing heeft een lagere insuline-index dan saccharose.
Belangrijk daarbij is altijd het geheel van de maaltijd, de andere voedselcomponenten kunnen een dempend effect hebben op de glycemie.
Vetstoffen en alcohol vertragen de opname en dempen de pieken.
Diabetici kunnen dus rustig honing eten, met mate.
Het is in elk geval gezonder dan snoep of gebakjes. Hoeveel exact per dag, dat is individueel.
• Diabetes beheren
• De fructose in honing helpt regelen
Apiterapie
|