|
Indien u houdt van iets apart dan moet u beslist eens een honingraat eten.
Dit is honing IN de raat, exact zoals hij in de bijenkast zit.
Deze Raathoning is simpelweg de meest natuurlijke rauwe honing die er bestaat.
Enkel de bijtjes zijn verwijderd.
Niets meer, niets minder.
Smaak, kleur, textuur van honingraat
• Smaak
Deze rauwe bloemen-honingraat bevat een multi -florale bloemenhoning
Net zoals andere bloemenhoning kan de smaak licht varieren volgens seizoen. Afhankelijk welke bloemen de bijen exact bezocht hebben.
Algemeen genomen is het een diepe natuurlijke honingsmaak en een opmerkelijke structuur.
Honingraat met heidehoning is in beperkte mate beschikbaar.
Deze is donker van kleur en de smaak is nog intenser dan de bloemen-honingraat.
Enige nadeel: sommige nectars kristaliseren zeer snel waardoor in de raat soms versuikerde cellen zitten.
Ons inziens wordt dit minpunt ruimschoots gecompenseerd door de smaakbeleving van de heidehoning.
Omdat heide-honingraat slechts beperkt beschikbaar is en om iedereen te kunnen laten genieten wordt de afname van dit product per klant beperkt.
• Kleur U ziet aan de zijkant de opengesneden cellen met verse pure honing.
Bovenop ziet u zowel open cellen met honing, die door de bijtjes nog niet werden gesloten als verzegelde cellen met een dekseltje van bijenwas.
Honngraat is de ruwe honing zoals die in de honingzolder hangt. De honingzolder dat is het bovenste deel van de kast waar
geen broed zit, dus geen larven, geen stuifmeel, enkel honing.
• Textuur van honingraat De honingraat wordt gegeten samen met de was, de honingraat zelf dus.
Het is door de bijtjes vers opgebouwd in natuurbouw en heel zacht.
Door de super efficiente structuur bevat een honingraam maar 3% bijenwas naast 97% pure honing.
Bijenwas verteert niet, het is een 100% natuurlijk product dat het lichaam verlaat op dezelfde manier als andere ballaststoffen.
U kan eventueel na het proeven de was verwijderen zoals een kersenpit.
Bij het bijten barsten de cellen open en proeft u een smaakbom van vloeiende pure honing.
Inhoud
Beschikbaar in bakjes met deksel van minimum 160 gram en minimum 350 gram netto inhoud.
De raten hebben een variabele dikte en daardoor is het niet evident om een exact gewicht uit te snijden.
We garanderen u een minimumgewicht, het kan nooit minder zijn, wel meer.
Bewaring rauwe honingraat
Honingraat, ook wel raathonning genoemd, gaat na gemiddeld een zestal maanden vaster worden binnen de cel. Hoewel de kans heel klein is dat u dit zes maand laat liggen.
Opwarmen zoals bij geslingerde honing is hier niet realiseerbaar vermits de honingraat dan vervormt.
Werking en gebruik van rauwe honing in de raat
Honingraat is een stuk retro, "back to basics". Uit de tijd toen men nog bijen hield in rieten korven en de honingslinger nog niet bestond.
Toen was rauwe honingraat de gebruikelijke manier om ruwe honing te consumeren.
De aparte smaakbeleving laat zich, net als heidehoning, goed combineren met kaas. Of een sneetje raat op een bruine boterham of toast, mogelijkheden genoeg voor een nieuwe smaak-ervaring.
Kwaliteit van rauwe honingraat
Dit is honing in zijn basis vorm. De doorgesneden buitenste cellen zullen wat uitlekken, de gesloten cellen blijven ongewijzigd voor minstens 6 maand indien u rekening houdt met het bewaaradvies.
Bewaar de honingraten altijd fris, bij voorkeur beneden 15 C en donker, liefst bij constante temperatuur.
Best in het gesloten bakje en/of inpakken in een plastic folie, op een zo droog mogelijke plaats en weg van geurtjes.
|
TERUG naar lijst
| |