|
Smaak, kleur, textuur van koolzaadhoning
Koolzaadhoning is een monoflorale bloemen honing
• SmaakKoolzaadhoning is vrij zoet en redelijk vlak van smaak.
• KleurHij wordt geleidelijk witter en vaster.
Het is na volledige uitharding zowat de witste van alle honingsoorten
• Textuur
Kort na de oogst is hij nog wat vloeiend. Door de zeer fijne kristallen wordt deze honing stevig en is best vergelijkbaar met de stuctuur van choco.
Omdat hiermee niet makkkelijk wordt gemorst noemt men dit wel eens "kinderhoning"
Mocht de pot uitzonderlijk lang blijven staan, waardoor die te vast is geworden,
dan wijzigt dat niets aan de andere oorspronkelijke eigenschappen.
Zo kan deze terug vloeibaar gemaakt
• Inhoud 350 gr netto.
Oorsprong van onze koolzaadhoning
Koolzaad wordt in de herfst gezaaid en bloeit vanaf april. Het dient voor de productie van koolzaadolie.
Dit is een vrij neutrale olie die in tal van voedingsproducten wordt verwerkt.
Meestal staat koolzaad in vrij grote velden, met een zee van gele bloemen, rijk aan nectar en stuifmeel.
Gebruik van de honing
Is vrij populair als slaapmutsje in een glas warme melk en ook omwille van zijn stevige stuctuur, deze honing "lekt" niet.
De smeerbaarheid van koolzaadhoning kan je vergelijken met die van choco en daarom is deze honing vrij populair voor kinderen. Wat resulteert in zijn bijnaam "kindjeshoning".
Kwaliteit van onze koolzaadhoning
Onze koolzaadhoning wordt uiteraard nooit verhit en er wordt niets aan toegevoegd of onttrokken.
Bewaar de honing altijd fris, bij voorkeur beneden 15 C en donker, liefst bij constante temperatuur.
Honing is hygroscopisch: de pot altijd terug sluiten.
VERGELIJK creme honingsoorten
Gemiddelde analyse. Analyse varieert volgens nectarbron/plantensoort
Energie | | 308Kcal / 1290 Kjoule | |
Water | | 18% | |
Suikers | 79% | | |
| Glucose | 38% |
| Fructose | 31% |
| Meervoudige suikers | 10% |
Vet | | 0% |
Vitamines , mineralen, enzymen, aminozuren, aroma's, pigmenten
| 3% |
|
Honing is een natuurproduct, de kleur kan lichtjes verschillen per seizoen en is niet altijd 100% identiek aan de getoonde productfoto.
De smaak kan verschillen per oogst, dat maakt deel uit van zijn charme, het blijft verrassen.
|
TERUG naar lijst
| |