Honing van de imker
Marijke en Peter, imkers
INFO OVER BIJEN

Alles wat u wil weten
van naaldje tot draadje
 imker marijke
Kan ik u helpen ?




 soorten honing  

creme honing

honing zonder  suiker

het leven van de bij

propolis

royal jelly

rauwe honing

bio honing

koud geslingerde honing

koninginnebrij

pollen

bijenbrood

bijen-was

info over bijen

honing gezond
 
Zuiver ambachtelijke rauwe honing
      Eigen productie     naast een uitgelezen selectie specialiteiten ☆ Recensies
Koolzaadhoning

Koolzaadhoning

TERUG naar lijst

Smaak, kleur, textuur van koolzaadhoning

Koolzaadhoning is een monoflorale bloemen honing

• Smaak
Koolzaadhoning is vrij zoet en redelijk vlak van smaak.
• Kleur
Hij wordt geleidelijk witter en vaster.
Het is na volledige uitharding zowat de witste van alle honingsoorten
• Textuur
Kort na de oogst is hij nog wat vloeiend. Door de zeer fijne kristallen wordt deze honing stevig en is best vergelijkbaar met de stuctuur van choco.
Omdat hiermee niet makkkelijk wordt gemorst noemt men dit wel eens "kinderhoning"

Mocht de pot uitzonderlijk lang blijven staan, waardoor die te vast is geworden, dan wijzigt dat niets aan de andere oorspronkelijke eigenschappen. Zo kan deze terug vloeibaar gemaakt
• Inhoud
350 gr netto.

Oorsprong van onze koolzaadhoning

Koolzaad wordt in de herfst gezaaid en bloeit vanaf april. Het dient voor de productie van koolzaadolie. Dit is een vrij neutrale olie die in tal van voedingsproducten wordt verwerkt. Meestal staat koolzaad in vrij grote velden, met een zee van gele bloemen, rijk aan nectar en stuifmeel.

Gebruik van de honing

Is vrij populair als slaapmutsje in een glas warme melk en ook omwille van zijn stevige stuctuur, deze honing "lekt" niet.

De smeerbaarheid van koolzaadhoning kan je vergelijken met die van choco en daarom is deze honing vrij populair voor kinderen. Wat resulteert in zijn bijnaam "kindjeshoning".

Kwaliteit van onze koolzaadhoning

Onze koolzaadhoning wordt uiteraard nooit verhit en er wordt niets aan toegevoegd of onttrokken. Bewaar de honing altijd fris, bij voorkeur beneden 15 C en donker, liefst bij constante temperatuur. Honing is hygroscopisch: de pot altijd terug sluiten.

VERGELIJK creme honingsoorten

koolzaadhoning op boterham

koolzaad velden

Gemiddelde analyse. Analyse varieert volgens nectarbron/plantensoort
Energie 308Kcal / 1290 Kjoule
Water 18%
Suikers 79%
Glucose38%
Fructose31%
Meervoudige suikers 10%
Vet 0%
Vitamines , mineralen,
enzymen, aminozuren,
aroma's, pigmenten
 3%
koolzaad honing
Honing is een natuurproduct, de kleur kan lichtjes verschillen per seizoen
en is niet altijd 100% identiek aan de getoonde productfoto.

De smaak kan verschillen per oogst, dat maakt deel uit van zijn charme, het blijft verrassen.
Koolzaadhoning
6,2 € In voorraad
  
koolzaadhoning


TERUG naar lijst
************