Honing van de imker
Marijke en Peter, imkers
INFO OVER BIJEN

Alles wat u wil weten
van naaldje tot draadje
 imker marijke
Kan ik u helpen ?




 soorten honing  

creme honing

honing zonder  suiker

het leven van de bij

propolis

royal jelly

rauwe honing

bio honing

koud geslingerde honing

koninginnebrij

pollen

bijenbrood

bijen-was

info over bijen

honing gezond
 
Zuiver ambachtelijke rauwe honing
      Eigen productie     naast een uitgelezen selectie specialiteiten ☆ Recensies
Vergelijk vloeibare honing

Vergelijk vloeibare honing

< < TERUG

Overzicht


Hieronder een handig overzichtje met de kernpunten.

Verpakking   Smaak   Kleur     Inhoud     Prijs / stuk
Bloemenhoning KnijpflesFruitigGoudgeel 350 gr 7,3 euro
Acaciahoning KnijpflesNeutraalLicht tot kleurloos   250 gr7,8 euro
Heide honing In potIntensRood bruin   350 gr9,4 euro


Wat vindt u belangrijkst

  • Vloeibaarheid
  • Is voor bovenstaande vrij gelijk.
    Reken op minimum zes maand vloeibaarheid.
    In de praktijk is het meestal veel langer, makkelijk een jaar.

  • Kleur & smaak
  • De vuistregel is hoe lichter de kleur, hoe neutraler de smaak.
    Of omgekeerd, hoe meer getint hoe voller de smaak.
    Smaak en kleur worden gevormd door zowel de bezochte bloemen als door de stuifmeel component.

    In de USA is het gebruikelijk de stuifmeelpollen weg te filteren om een lichtere en doorschijnender honing te bekomen. Tegelijk wordt de honing daardoor uniformer van smaak. Dat lukt hen perfect maar spijtig genoeg gaat daarmee ook een deel van de typische smaak en een deel van de voedingswaarde verloren. Dat wegfilteren is een industrieel proces.

    In de EU is het wegfilteren van de pollen verboden.
    Iedere partij honing is dus een klein beetje anders van kleur en smaak.



    < < TERUG
    ************