|
|
Mede en honing webshop
De beste mede - Wijn op basis van honing
Om van te genieten of om weg te geven |
| Ik beken Ik ben een Vlaamse bourgondier en enkel het beste en lekkerste is aanvaardbaar.
Hieronder mijn keuze van Vlaamse medes, de lekkerste uit hun soort, stuk voor stuk gemaakt door Vlaamse ambachtslieden.
Door mensen met liefde voor het vak, voor mensen met smaak.
Soorten mede en honingwijn, wat is het precies.
|
VORIGE PAGINA VOLGENDE PAGINA
|
| | Honingwijn
Zoals u hierboven ziet kan mede gemaakt worden met toevoeging van fruit, dat noemt men een Melomel.
Een mede met enkel appelsap heet een Cyser. Eentje met enkel druivesap is een Pyment.
Hierbij worden telkens appelsap of druiven vergist samen met de honing en komt de massa van de alcohol van de honing, niet van de druiven of appels.
De smaak ontwikkelt zich uit honing en het fruit simultaan.
In de handel vindt u echter ook zogenoemde honingwijnen waarbij men vertrekt van een goedkope druivenwijn, die dan achteraf gezoet wordt door toevoeging van honing.
Dat geeft een zeer zoete en vlakke smaak.
Een bekend merk in deze categorie is Ambrosia.
Dat product verkopen wij niet, want die honingwijn: dat is geen mede.
Dat is gewoon gezoete (goedkope) druivenwijn, Een vol smaakbouquet vindt u enkel bij echte mede.
|
|
|
| | Honingbier
Dit wordt ook omschreven als"Braggot". Honingbier wordt net zoals mede gemaakt van honing, water en gist, met nu met extra toevoeging van mout.
Het lijkt sterk op bier, maar is het niet, ondanks de naam.
Het productieproces is volledig anders en de alcohol komt uit honing. Terwijl bij bier minstens 60% van de alcohol (wettelijk) moet voortkomen uit de wort.
Wij verkopen geen honingbier.
|
| |
| | ************ |
|