Bijen verzamelen stuifmeel op de bloemen als voeding en voedselreserve voor henzelf en hun nakomelingen.
Maar zij nuttigen dat niet in zijn pure vorm. Om de voedingswaarde nog verder te verhogen en om het te kunnen beschermen tegen bederving
wordt het stuifmeel vermengd met honing en kliersappen. Dit mengsel persen de bijen in een cel. Laagje per laagje wordt de cel gevuld en tenslotte afgedekt met een waslaagje.
Na enkele weken is de inhoud van die cel gefermenteerd en noemen we het bijenbrood.
De korrels worden na het oogsten gedroogd voor optimale bewaring.
Meer info op
Bijenbrood
Beschikbaar in glazen pot met netto 175 gram korrels.
Mensen met allergie voor stuirmeel kunnen meestal probleemloos bijenbrood nuttigen.
Bijenbrood bestaat in hoofdzaak uit stuifmeel maar door de fermentatie is de structuur dermate gewijzigd dat het risico op allergie vrijwel onbestaand is.
Voor alle zekerheid beginnen met kleine hoeveelheid en telkens enkele dagen tussen laten om eventuele reacties af te wachten.