|
Door de bijen gewonnen op wilde bloemen en bossen in het gebergte.
Regio's zonder industrie, zonder monoculturen en met beperkte bewoning.
De grote variatie aan bloemen, planten en bomen in deze natuurgebieden geeft een zeer kruidig afgerond smaakpallet
en leidt tot een extra rijke karakteristieke smaak.
Smaak, kleur, textuur van berghoning
• SmaakKruidig. Voller van smaak dan de inlandse bloemenhoning.
Het is een lang doorsmakend pallet, iets totaal anders dan onze klassieke wit-gelige bloemenhoning.
• KleurDe kleur van deze berghoning is donker, varieert jaar per jaar
• TextuurHij is vloeibaar, een beetje stroperig van consitentie en blijft zeer lang in die textuur, hij kristalliseert vrij traag.
• Inhoud 350 gr netto.
Werking en gebruik van berghoning
Berghoning is multi-purpose, inzetbaar voor alle gebruik.
Om maximaal te profiteren van alle gezonde eigenschappen warmt u hem niet op boven de 40C, anders gaat een groot deel van de voedingswaarde verloren.
Vergelijk: Overzicht honingsoorten
Kwaliteit
Voor een goed beheer moeten de bijenolken uiterlijk om de 8 dagen nagezien en de Benelux heeft geen bergen. De afstand naar geschikte bergregio's maakt het ons onmogelijk om zelf berghoning te oogsten.
Daarom bevoorraden we ons rechtstreeks bij gekende, vertrouwde, collega's.
De Duitse imkers doen het beheer perfect, met Duitse "grundlichkeit".En
het Franse chauvinisme over hun superieure producten is hier evenmin misplaatst.
De honing werd natuurlijk niet aangelengd met suikers, er werd ook niets aan onttrokken en hij werd zeker niet verhit.
Voedingswaarde honing: analyse berghoning
Standaard analyse
Energie: 305 Kcal; Vet: 0; Koolhydraten 75,5 %, waarvan suikers 75,1
Honing is een natuurproduct
Honing is een natuurproduct, de kleur kan lichtjes verschillen per seizoen en is niet noodzakelijk 100% identiek aan de getoonde productfoto.
De smaak kan verschillen per oogst, dat maakt deel uit van zijn charme, het blijft verrassen.
|
TERUG naar lijst
| |